Beli luk, Foto: Kuhinja Recepti/ Printscreen/ Youtube

pažnja

OVO VOĆE UKLANJA SMRAD IZ USTA OD BELOG LUKA: Posle njega se NIŠTA NE OSEĆA - mirisaćete kao da ga niste ni probali

Postoje tri način pomoću kojih ćete ukloniti taj neprijatan miris, a da deluju, potvrdilao je istraživanje naučnika s američkog Ohajo univerziteta.

Objavljeno: 09.04.2024. 13:38h

Beli luk je odličan za zdravlje, to već znaju i mala deca, ali je problem što posle čovek tri dana neprijatno miriše.

Postoje tri način pomoću kojih ćete ukloniti taj neprijatan miris, a da deluju, potvrdilao je istraživanje naučnika s američkog Ohajo univerziteta.

Popijte sok od limuna

Kiselina iz limuna neutrališe enzim koji se nalazi u sirovom belom luku i koji je jedan od uzročnika neprijatnog mirisa.

Pojedite jabuku

foto: EPA/David Chang

Kada jabuku isečete, ona potamni ukoliko malo odstoji, a to se dešava zbog enzima koji ima sposobnost i da ukloni miris belog luka.

Jedite pečeni luk

Da ne biste imali neprijatan dah, ukoliko ne možete da živite bez belog luka, jedite pečeni beli luk, jer on ima blaži miris i okus, pa se nećete danima osećati. Čak i ako imate blago neprijatan dah, lakše ćete ga neutralisati nego kada jedete svež beli luk.

(Espreso/Najžena/Vesna Vukadinović/Prenela P.V.)