Sočna junetina sa prilogom od krompira, Foto: Printscreen / Youtube / Simple Meal Prep.

video

NIKAD SOČNIJA JUNETINA PRAVO IZ RERNE: Za ovim receptom su POLUDELE SVE SRPKINJE - uz ovo vredi DOČEKATI GOSTE

Recept za veoma ukusno spremanje junećeg mesa - komadi junećeg mesa zapečeni u rerni u zemljanoj posudi

Objavljeno: 05.04.2024. 22:00h

Pečena junetine može da se servira sa prilogom od pirinča i povrća, takođe, je možete napraviti i u zdravijoj varijanti sa prilogom od brokolija.

Ako ovo vrhunsko jelo pipremite na ovaj način biće baš kao iz restorana, uživate u predivnom sočnom ukusu mesa koje se topi.

Sastojci:

  • 1,2 kg junećeg mesa
  • 1,2 kg krompira
  • 3 čena belog luka
  • 4 male glavice crnog luka
  • brašno
  • 2dl vode
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 1 kašičica vegete
  • malo ulja
  • 1dl vina

Priprema:

foto: Printscreen / Youtube / Simple Meal Prep.

1. Meso iseći u veće komade i uvaljati u brašno. Pržiti u tiganju ukupno 10 minuta i to po par minuta sa svih strana.

2. U tiganju kad se izvadi meso sipati vodu i začine, promešati i posle sipati preko mesa u tepsiji.

3. Tepsiju namazati sa malo ulja, poređati luk, preko meso, krompire i sipati belo vino.

4. Peći u rerni (1.put) 40 minuta na 200 stepeni. Izvaditi tepsiju i meso okrenuti

5. Peći u rerni (2.put) još 30 minuta izvaditi tepsiju i meso ponovo okrenuti. VI Peći u rerni (3.put) još 10 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso / I.O.)