Pohovano povrće, Foto: Printscreen/YT/Good morning

sočno i hrskavo

IDEALAN RECEPT ZA ŠTEDLJIVE DOMAĆICE, ALI I ZA ONE KOJI POSTE: Pohovano povrće zapečeno u rerni, ukus koji osvaja

Pohovano povrće pečeno u rerni je idealno za one koji poste, ali i za sve štedljive domaćice, jer su sastojci jeftini

Objavljeno: 05.04.2024. 11:38h

Na pijaci i u prodvancima je sada veliki izbor povrća, a to znači da možete da pripremate najrazličitija jela. Ako želite da napravite ukusno jelo, ali i da uštedite koji dinar, predlažemo vam ovaj recept. Napravite pohovano povrće iz rerne koje ne samo da se idealno za štedljive domaćice, već je super i ako postite.

Sastojci:

1 tikvica

2 šargarepe

2 paprike

1 patlidžan

4 mala krompira

3 čena belog luka

2 kašike rendanog tvrdog sira (može posni)

170 g prezli

foto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Italia

Recept za pohovano povrće iz rerne - idealno za štedljivu domaćicu:

Pripremite povrće

Sve povrće (tikvicu, šargerpe, patlidžan, krompir, paprike) isecite na deblje trake, a beli luk izrendajte.

Napravite poh

U tanjiru pomešajte prezle, beli luk i rendani sir, pa začinite po želji. Uvaljajte povrće i ređajte na pleh obložen pek papirom.

Pecite povrće

Posolite i pobiberite, pa prelijte ulje. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)