Riba na pirinču, Foto: Printscreen/Youtube/Svečana kuhinja

ovo je vrhunsko jelo

MONASI TOKOM POSTA NE ZABORAVLJAJU DA SPREME RIBU NA PIRINČU: Najhrskavije jelo - recept star godinama unazad

Najhrskavije jelo tokom posta je riba na pirinču koju monasi ne zaboravljaju da spreme po receptu starom godinama unazad

Objavljeno: 02.04.2024. 10:32h

Uskršnji post je uveliko u toku, a ideja za dobru hranu i razne specijalitete nikad nije dosta.

Svi volimo da isprobavamo razna jela, bilo da su u pitanju kuvana, neke salate, pite, pa sve do kolača i torti.

Već znamo da monasi sa Hilandara prave najlepšu svetogorsku čorbu sa ribom, ali oni u ovom periodu ne zaboravljaju da spreme i ribu na pirinču.

Tako nešto može samo da se poželi, jer kombinacija obara sa nogu i nema šanse da će neko odbiti.

Čak i oni koji ne poste će polizati prste kada vide koliko je fantastično.

Seckanje crnog luka za pripremu ribe na pirinčufoto: Printscreen/Youtube/Svečana kuhinja

Sastojci i recept:

riba

so

pirinač

maslinovo ulje

crni luk

Crni luk sa začinimafoto: Printscreen/Youtube/Svečana kuhinja

zelene paprike

brašno

sirće

biber

Čišćenje ribefoto: Printscreen/Youtube/Svečana kuhinja

origano

Priprema:

Ribu očistite, pa isecite na parčiće i ostavite da malo odstoji.

Za to vreme uzmize tiganj i premažite ga sa maslinovim uljem u koji ćete staviti opran, ali nekuvan pirinač.

Riba i pirinač u tiganjufoto: Printscreen/Youtube/Svečana kuhinja

Preko njega se stavlja crni luk koji ste prethodno krupno isekli, zatim kolutovi zelene paprike, a preko svega toga ide riba.

U posebnu činiji sipajte mlaku vodu, pa u nju dodajte malo brašna, sirćeta, origana i bibera.

Sve dobro promešajte.

Pirinač i riba u tiganjufoto: Printscreen/Youtube/Svečana kuhinja

Sa tim sokom prelivajte ribu u tiganju sve dok ne omekša i dok ne potrošite ceo sok.

Prijatno i uživajte u ovom jelu monaha sa Hilandara koji je pravo otkriće.

Bonus video:

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)