Torta, Foto: Printscreen Yotube/Domaći recepti

recept

TORTA TROSTRUKI UŽITAK ZADOVOLJIĆE SVA VAŠA ČULA: Kremasto uživanje kome niko neće moći da odoli

Ova poslastica osvaja laganim ukusom

Objavljeno: 31.03.2024. 07:15h

U vreme kad domaćice nemaju previše vrema da se bave pripremom torti, najpopularniji su recepti za jednostavne deserte. Jedan od njih je i torta trostruki užitak. U pitanju je kremasta poslastica sa ukusom čokolade koja budi sva čula. Vrlo je izdašna, pa je kao stvorena kada imate goste ili za predstojeće praznike.

Priprema se vrlo jednostavno, a raskošan i lagan ukus ove torte će vas oduševiti. Srećna republika vam poklanja recept za tortu trostruku užitak.

Sastojci:

Kora:

6 belanaca

200 g šećera

foto: Printscreen YouTube/Fatto in Casa da Alba

150 g mlevenih oraha

2 kašike brašna

2 kašike prezle

1 prašak za pecivo

Fil:

6 žumanaca

200 g šećera

2 pudinga od vanile

2 kašike brašna

700 ml mleka

250 g margarina

100 g čokolade

200 g keksa

1/2 l soka od pomorandže

Dekoracija:

100 g mlevenih oraha

50 g prah šećera

Priprema:

Kora: Umutite šest belanca sa 200 grama šećera da bude penasto, lagano umešajte mlevene orahe, brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo i prezle. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni 20 minuta.

Fil: Umutite šest žumanaca sa 200 grama šećera, prah za puding, dve kašike brašna i smesu uz lagano mešanje sipati u vrelo mleko koje se kuva na laganoj vatri. Mešajte dok se fil ne zgusne i ostavite da se ohladi. Mikserom mutite fil i dodajte kašiku po kašiku margarina. Svaki put kad dodate margarin dobro izmutite smesu kako biste izbegli stvaranje grudvica. Fil podelite na dva dela: jedan ostaje žut, a u drugi deo dodati otopljenu čokoladu.

Na tacnu najpre stavite koru koju ćete blago navlažiti sokom od pomorandže, pa premažite žutim filom. Odozgo poređajte keks koji ste na kratko umočili u sok od pomorandže, pa premažite čokoladnim filom. Na kraju, tortu pospite mešavinom mlevenih oraha i prah šećera.

Bonus video:

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)