Parče posne torte "san snova", Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

nešto najbolje

NAJKREMASTIJA POSLASTICA SA KEKSOM, PUDINGOM I BANANAMA: Posna torta "san snova" - idealan recept za Uskršnji post

Posna torta "san snova" je najkremastija poslastica sa keksom, pudingom i bananama, a idealan je recept za Uskršnji post

Objavljeno: 29.03.2024. 10:49h

Vikend je pred nama, a sigurni smo da i deca i vaše jače polovine jedva čekaju da im spremite nešto što će ih ostaviti bez teksta i daha.

U toku je Uskršnji post i ako postite za ručak će svima dobro doći jedna svetogorska čorba sa ribom koja je bez konkurencije. Puna povrća, testenine, ribe i pikantnog ukusa.

Da bi svi bili još srećniji, za vas je tu jedna posna torta "san snova" - keks, banane i puding su kombinacija koja obara sa nogu.

Prelepa je, raskošna, a ova poslastica će se svideti i onima koji ne poste.

Kuvanje pudinga foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Sastojci i recept:

posni keks - 300 grama (posni petit beurre) ili piškote

Za prvi fil:

banane - 3 veće

fanta ili neki drugi gazirani sok - 1 litar

Pravljenje fila za posnu tortu "san snova"foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

puding od vanile - 3 kesice

šećer - 5 kašika

šećer u prahu - 5 kašika

posni margarin - 300 grama

Za drugi fil:

Spremljen fil za posnu tortu "san snova"foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

ananas - 1 konzerva

posni margarin - 250 grama

šećer u prahu - 6 kašika

posna mlevena plazma - 300 grama

sok od pomorandže - 50 ml

Puding u drugom filu za posnu tortu "san snova"foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Još je potrebno:

kisela voda

sok od pomorandže - 100 ml

šlag

Priprema:

Priprema prvog fila ide na sledeći način: pomešajte šećer sa pudingom, nalijte sa 200 mililitara fante i dobro promešajte.

Filovanje posne torte "san snova"foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Ostali sok stavite da provri, pa zatim dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se masa ne zgusne.

Ostavite da se ohladi, ali povremeno promešajte.

Nakon toga pomešajte sa umućenim posnim margarinom i šećerom u prahu.

Vaš prvi fil je nakon toga spreman za upotrebu.

Drugi fil preko posne torte "san snova"foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Drugi fil se pravi na sledeći način: šećer u prahu umutite sa posnim margarinom, dodajte sok od pomorandže i posnu mlevenu plazmu, pa sve dobro izmešajte.

Sav keks potopite sa sokom od pomorandže (100 mililitara) i ređajte na tacnu.

Preko njega se stavite prvi fil, pa poređajte ananas.

Banane preko fila za posnu tortu "san snova"foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Preko ananasa stavite drugi fil, a preko njega banane isečene na kolutove.

Preko banana stavite drugu polovinu prvog fila, ali sa strane odvojite 2-3 kašike.

Lepo sve poravnajte, prekijte sa posnim keksom koji ste natopili sokom od pomorandže.

Stranice torte premažite sa 2-3 kašike fila koje ste ostavili sa strane.

Šlag preko posne torte "san snova"foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Ostavite tortu u frižider na par sati, a u međuvremenu umutite šlag i premažite tortu.

Opet je vratite u frižider da se stegne.

Prijatno i uživajte u ovoj slasnoj torti.

Bonus video:

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)