Posta čokoladna torta, Foto: Printscreen/TikTok/tiktok/fitwaffle

recept

POSNA TORTA SA DŽEMOM, SPREMNA ZA MANJE OD SAT VREMENA: Niko neće moći da joj odoli, odmah će nestati sa trpeze

Posna torta sa džemom je pravi prolećni desert, vrlo jednostavan. Rado ćete da je pravite, jer nije zahtevna

Objavljeno: 28.03.2024. 23:08h > 23:10h

Posna torta sa džemom biće vam jedna od omiljenih, čak i ako ne postite. Vrlo je jednostavna i priprema se za manje od sat vremena. Ukoliko postite možda ćete želeti da napravite i posnu plazma tortu prelivenu čokoladom.

Za jednostavnu tortu sa džemom potrebni su vam biljni puter i ovseno mleko, kao i brašno. Evo kako se pravi posna torta sa džemom!

Sastojci:

150 g biljnog putera

300 ml ovsenog mleka

1 kašika jabukovog sirćeta

1 kašičica ekstrakta vanile

foto: Printscreen/TikTok/fitwaffle

300 g brašna

1 prašak za pecivo

200 g šećera

1 kašičica sode bikarbone

Za fil

100 g biljnog putera

200 g šećera u prahu, plus dodatak za posipanje

4 kašike džema po izboru

Recept za posnu tortu sa džemom

Zagrejte rernu

Za posnu tortu sa džemom, prvo zagrejte rernu na 180C. Dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje i namažite sa malo biljnog putera. Ovseno mleko stavite u bokal i dodajte sirće, ostavite da odstoji nekoliko minuta dok se ne zgrudva. Stavite polovinu kašičice ekstrakta vanile, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i biljni puter u veću činiju, pa prelijte mešavinom mleka. Izmiksirajte sve, dok smesa ne postane glatka.

Pecite testo

Podelite smesu između dva kalupa za torte, a zatim pecite u sredini rerne 30-35 minuta. Ostavite patišpanje u kalupima, da se prohlade, a potom ih izvadite iz kalupa da se potpuno ohlade.

Napravite fil

Dok se patišpanji hlade, napravite fil. Da biste napravili posni puter krem, umutite biljni puter, šećer u prahu i drugu polovinu kašičice ekstrakta vanile, dok smesa ne postane bleda i mekana. Ako je smesa previše čvrtsta, dodajte još jednu do dve kašike ovsenog mleka.

Premažite patišpanje i spojite ih

Premažite kremom od putera jedan od ohlađenih patišpanja, a potom preko toga namažite džem. Preko toga stavite drugi šatišpanj. Sastavljenu tortu pospite sa malo šećera u prahu pre nego što je isečete. Uživajte u posnoj torti sa džemom!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)