Tikvice sa pirinčem, Foto: Printscreen/Youtube/My Kitchen Tanja

za uskršnji post 2024

STARI MONASI U VREME POSTA REDOVNO PRAVE TIKVICE SA PIRINČEM: Najukusnije jelo sa začinima - recept sa Hilandara

Najukusnije jelo sa začinima su tikvice sa pirinčem i stari monasi ih redovno prave u vreme posta po receptu sa Hilandara

Objavljeno: 26.03.2024. 13:02h

Svima koji su počeli da poste važno je da sebi prave raznovrsna jela koja će biti lagana i ukusna.

Hilandarske makarone monasi redovno prave u tom periodu, a i vi ćete kada vidite koliko su kremaste i neodoljive.

Osim njih, stari monasi obavezno prave i tikvice sa pirinčem. Izvrsno je, lagano, a neće vam oduzeti mnogo vremena u kuhinji.

Ne samo da ćete se vi oduševiti, nego će za pripremom poludeti i oni koji je poste.

Budite sigurni da ćete to spremati i kada prođe post.

Sastojci za tikvice sa pirinčemfoto: Printscreen/Youtube/My Kitchen Tanja

Recept sa sastojcima:

Tikvice - količina po vašoj želji

Crni luk - što više glavica

Maslinovo ulje

Čišćenje tikvicafoto: Printscreen/Youtube/My Kitchen Tanja

Pirinač

Voda

Peršunov list

Paradajz

Dinstanje lukafoto: Printscreen/Youtube/My Kitchen Tanja

Mirođija

So

Način pripreme:

Tikvice prvo očistite, operite, pa kašikom izdubite i ostavite da se ocede.

Smesa za tikvice sa pirinčemfoto: Printscreen/Youtube/My Kitchen Tanja

Oljuštite crni luk, sitno ga isecite, pa stavite u tiganj da se izdinsta na maslinovom ulju.

Kada se luk izdinsta dodajte pirinač koji ste prethodno oprali.

Kada se to malo prodinsta, dodajte izrendani paradajz i malo vode.

Punjenje tikvica sa pirinčemfoto: Printscreen/Youtube/My Kitchen Tanja

U to se dodaje so, peršunov list i mirođija.

To možete da kuvate u rerni ili na šporetu, po vašem izboru.

Kada tikvice ogreznu i upiju vodu, prelijte sa malo maslinovog ulja i oljuštenim i izrendanim paradajzom.

Nastavite da kuvate još pola sata.

Kuvanje tikvica sa pirinčemfoto: Printscreen/Youtube/My Kitchen Tanja

Kada tikvice budu gotove pospite ih peršunovim listom.

Uživajte i prijatno u preukusnom jelu monaha sa Hilandara.

Bonus video:

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)