Hilandarski makaroni u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Mair Born Hungry

oni znaju šta je najbolje

MONASI U VREME USKRŠNJEG POSTA OBAVEZNO PRAVE HILANDARSKE MAKARONE: Najkremastije jelo - stari recept

Najkremastija jelo monaha u vreme Uskršnjeg posta obavezno prave hilandarske makarone po starom receptu

Objavljeno: 26.03.2024. 09:44h > 09:48h

Uskršnji post je počeo, a svi osim što uživaju u ukusnim slanim specijalitetima sigurno jednom u toku dana pomisle i na nešto slatko.

Uvek možete da spremite jednu jednostavnu posnu tortu sa keksom i bananama koja je pun pogodak, a gotova za samo 20 minuta.

Monasi u vreme ovog posta obavezno prave hilandarske makarone koji se toliko tope da će vas mirisom i ukusom podsetiti na detinjstvo.

Gotovo je brzinom svetlosti, a bolje jelo ne može da se zamisli u tim danima.

Kuvanje makaronafoto: Printscreen/Youtube/ Mair Born Hungry

Recept sa sastojcima:

makarone - količina po vašoj želji

maslinovo ulje

Skuvani makaronifoto: Printscreen/Youtube/ Mair Born Hungry

stari hleb (mrvice hleba)

tahini

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu, dodajte malo soli i sačekajte da provri.

Tahinifoto: Printscreen/Youtube/ Mair Born Hungry

Kada voda provri sipajte makarone u šerpu i ostavite da se skuvaju.

Čim se makarone skuvaju prelijte ih sa maslinovim uljem i mrvicama od hleba.

Hleb se u Hilandaru nikada ne baca, pa ga monasi koriste za razna jela.

Tahini preko hilandarskih makaronafoto: Printscreen/Youtube/ Mair Born Hungry

Pre nego što krenete da ih jedete preliju se tahinom, to je nešto kao začin i sličan je ćeten alvi, samo je u tečnom stanju.

Uglavnom se dodaje kako bi makaroni dobili bolji ukus, kao i boju.

Mešanje hilandarskih makaronafoto: Printscreen/Youtube/ Mair Born Hungry

Uživajte u ovom jelu monasa sa Hilandara i nećete se pokajati što ste sebi i ukućanima to spremili.

Bonus video:

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)