Turski sutlijaš, Foto: Printscreen/youtube/Sherpica Recipes

obožavaćete ga

NAJKREMASTIJI SUTLIJAŠ PO ORIGINALNOJ TURSKOJ RECEPTURI ĆE VAS ODUVATI UKUSOM: Savršena poslastica za svaki dan

Generacijama je omiljen slatkiš, a brzo i lako se pravi

Objavljeno: 25.03.2024. 17:28h

Turski sutlijaš sa vanilom se decenijama pravi baš po ovom receptu, a mi vam predlažemo da zasladite ove prolećne dane baš ovom poslasticom.

Još aromatičniji i bogatiji od svoje klasične verzije, ovaj desert će zadovoljiti sve vaše čulne apetite. S lakoćom se priprema, a rezultat je kremasta poslastica koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Vreme pripreme:

oko 30 minuta

Sastojci:

1 šolja (od 200 ml) pirinča

3 šolje vode

500 ml mleka

6 kašika šećera

1 kesa pudinga od vanile

1 šaka oraha ili badema za dekoraciju

Priprema:

1. Pirinač dobro isperite pod mlazom hladne vode, a zatim ga skuvajte u 3 šolje vode dok ne postane mekan. 2. Dodajte mleko u skuvani pirinač i nastavite sa kuvanjem na laganoj vatri. 3. U međuvremenu, puding od vanile pomešajte sa šećerom i razmutite sa malo mleka tako da ne bude grudvica. 4. Ovu mešavinu pudinga i šećera polako sipajte u pirinač, neprestano mešajući na tihoj vatri dok se sve ne zgusne i ne dobije kremastu konzistenciju. 5. Gotov sutlijaš rasporedite u prethodno nakvašene činijice. Za dodatnu teksturu i bogatiji ukus, svaku porciju ukrasite šakom nasjeckanih oraha ili badema.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/K.B./prenela T.M.)