Da li je i vama ovo omiljena posna pita?, Foto: Jela Jelena Petrović

video

BAKIN SPECIJALITET POSNE KUHINJE TRADICIONALNA PITA SA KUPUSOM: Za vrhunski ŠUŠKAVI UŽITAK koji se topi dodajte OVO

Da li su i vaše bake spremale posnu pitu sa kupusom?

Objavljeno: 25.03.2024. 10:21h

Svi znamo koliko je kupus zdrav i niskokaloričan, ali mnogi ga ne vole u ručku, pred vama je recept uz koji će vas potpuno oduševiti. Idealna je za doručak, ali je nećemo preskočiti ni kao super zdravu večeru.

Potrebno je:

  • 500 gr tankih kora
  • 1 manja glavica kiselog kupusa
  • 1 veća veza mladog luka ili 1 praziluk
  • 3 čena belog luka
  • ljuta tucana paprika
  • ml biber
  • ulje

Za preliv:

  • 150 ml kisele vode
  • 1/2 praška za pecivo
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović

Priprema:

Kupus sitno iseckati oprati dobro ako je više kiseo, Na ulju propržiti seckan mladi luk pa dodati sečen kiseo kupus i pržiti na tihoj vatri bez dodavanja vode oko 30 minuta.

Dodati papriku, ml biber beli luk i sve izjednačiti. U činiju sipati kiselu vodu i mali ulja kao i prašak za pecivo. Tepsiju premazati uljem pa obložiti jednom korom i poprskati vodom.

Dodati drigu i nju poprskati i pobacati kupus . Tako do kraja. Na kraju ušuškati sa dve kore koje poprskate i premažete uljem. Iseći na kocke ili trouglove.

Premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 45 minuta.

Služiti toplo, uživajte!

BONUS VIDEO:

(Espreso/ I.O.)