Čišćenje ribe, Foto: Printscreen/Youtube/njamfood6704

Savet

NAJLAKŠI NAČIN ZA PRIPREMU RIBE U TOKU USKRŠNJEG POSTA: Caka iskusnih kuvara koju ćete uvek primenjivati

Ako ste kupili celu ribu u nastavku teksta pročitajte koji je to najlakši način za čišćenje

Objavljeno: 24.03.2024. 19:48h

Riba se ne nalazi često na srpskoj trpezi, jer znamo da Srbi ne mogu da zamisle obrok bez mesa. Ali, u toku je Uskršnji post, koji podrazumeva odricanje od hrane životinjskog porekla, pa je riba često na meniju. Ona nije komplikovana za pripremu i uglavnom je potrebno 20 minuta da je ispržite ili ispečete. Ono što može da bude komplikovano je čišćenje ribe.

Za skidanje krljušti potrebni su vam snaga i strpljenje. Riba je klizava i leti iz ruku, zbog čega je nije najjednostavnije očistiti. Ipak, postoji nešto što može da vam olakša, a u pitanju je kuhinjska so. Ribu dobro posolite i počnite da čistite krljušt. So će onemogućiti klizanje ribe po dasci i stolu, a uništiće i sluz.

Bonus video:

(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)