Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja

savet

ISKUSNE, STARE DOMAĆICE UVEK DODAJU 1 DOMAĆI SASTOJAK U MLEVENO MESO KADA PRAVE ĆUFTE: Kako im daje dobar ŠMEK...

Postoji milion načina na koje možete da pripremite mleveno meso, a svaka domaćica ima svoju tajnu kako da ono bude što sočnije.

Objavljeno: 23.03.2024. 09:23h

Već smo sa vama podelili trikove nekih iskusnih domaćica koje umleveno meso dodaju puter, krompir, skrob…

Iako su svi ovi saveti korisni, predlažemo vam još jedan koji vas neće koštati puno.

U pitanju je mast koja se dodaje u mleveno meso i koja jela kao što su ćufte i faširane šnicle čini mnogo ukusnijim i sočnijim.

foto: Printscreen/Youtube/Herzhaftundfrisch

Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim tim i jela od mlevenog mesa će biti mnogo lepša. Najbolje je ako koristite svežu mast. Ako se pitate šta je to, evo i objašnjenja. Svežu svinjsku mast skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti i odvajate u kese. Čuvate u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso, ali pre dodavanja u smesu ona se prvo samelje. Ako nemate svežu mast, slobodno koristite i kupovnu, kao što je ona za kuvanje.

Mast možete da dodate i u smesu za riblje kotlete.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.K./Prenosi M.M.)