Jovan Memedović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

biografija

CEO ŽIVOT GA GLEDAMO NA TV-U, A PO OBRAZOVANJU JE NEŠTO DRUGO: Znate li koje škole je završio Jovan Memedović?

Obrazovanje Jovana Memedovića širokog je spektra

Objavljeno: 19.03.2024. 15:34h

Obrazovanje Jovana Memedovića fakultetskog je tipa, a uprkos mišljenju dobrog dela šire javnosti da je autor emisije "Sasvim prirodno" sa najboljim prosekom završio studije novinrstva, istina je ipak drugačija.

Naime, Jovan je prvo okončao Četvrtu beogradsku gimnaziju, a kada je došlo vreme da bira profesiju, bez dvoumljenja je odabrao ono što mu je u tom trenutku po senzibilitetu bilo najbliže.

Kasnije se pokajao pa upisao drugi fakultet, ali je sudbina presudila da počne da radi u struci, doduše iz nekog drugog ugla.

Jovan Memedović se čitav život bavi novinarstvom, ali nije se za to školovaofoto: Antonio Ahel/ATAImages

Za sve koji se pitaju šta je po obrazovanju Memedović otkrivamo da je voditelj davne 1985. godine diplomirao na Fakultetu za fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu.

Zbog nedostatka posla upisao je i studije psihologije, gde je završio jednu godinu, ali se ubrzo zaposlio kao novinar.

Obrazovanje Jovana Memedovića voditelju je dalo dobru podlogu za dalji napredak, te je neko vreme u "Radio-televiziji Beograd" radio kao sportski novinar i kao komentator.

FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: RTS printscreen
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages

Putujući po svetu, zaljubio se u neistražene predele, što ga je navelo da osmisli emisiju o drugačijim narodima, kulturama, podnebljima, koja je postala jedna od gledanijih i danas se gleda istim intenzitetom.

Emisija se menjala s godinama, menjao se i Jovan, koji je od gradskog momka postao planinski čovek koji najviše voli da vreme provodi u svojoj kući na Tari.

Tamo ga posećuju sin i ćerka, a spekuliše se da je posle razvoda pronašao i drugu ljubav.

Šta je Jovan Memedović po obrazovanju?foto: Instagram printscreen/jovanmemedovic

Intimu skriva od javnosti, stoga i kada gostuje u emisijama, isključivo govori o poslu, malo o svom kućerku, ali pre svega o uspomenama koje je stekao radeći za Javni servis.

Jovan i dalje niže uspomene, uspeva da dođe do ljudi i mesta na koja niko ne svraća, prezentuje neverovatne priče, a svaku epizodu publika pogleda u dahu.

Bonus video:

(Espreso/Story/Andrea Netović/Prenela:M.Ć)