Čvarci, Foto: YOUTUBE PRINTSCREEN RTV MAG

savršeni su

NAJBRŽI RECEPT ZA POSNE ČVARKE KOJI LAKO PARIRAJU ORIGINALNIM: Ukus boli glava, a mnogo ZDRAVIJA varijanta

Iako je danas počeo post, to ne znači da treba zanemarivati ukusna i dobra jela

Objavljeno: 18.03.2024. 18:42h

Ovi čvarci su od komadića soje, te tako predstavljaju i vegansku i posnu zamenu koja će vam dobro doći kada želite promenu u svom jelovniku.

Takođe, postoje razne zamene za posno mleveno meso tako da možete uživati u omiljenim jelima i za vreme posta.

Sastojci:

100 g soje u komadićima

1 kašičica soli

1 kašičica dimljene začinske paprike

2 lovorova lista

voda

ulje za prženje

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu, stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Kada smesa proključa, dodajte sojine komadiće i kuvajte 10 minuta.

Posle tog vremena procedite komadiće i ostavite nekoliko sati u cediljci kako bi izašao sav višak tečnosti.

Ulje zagrejte u tiganju i na srednjoj vatri pržite oceđene komadiće soje oko 20 minuta. Povremeno promešajte i regulišite temperaturu, ali ne postoji velika bojazan da će izgoreti.

Pržene čvarke izvadite na ubrus kako bi se ocedio eventualni višak ulja, dodajte još soli prema svom ukusu i uživajte.

Bonus video:

(Espreso/magazin.novosti/K.L.S/prenela T.M.)