Pileći bataci, Foto: Privatna arhiva

prijatno

OD OVAKVIH PILEĆIH BATAKA MOŽE DA SE RIKNE: Kao stvoreni za sve GURMANE, ovako ih ne prave ni u RESTORANIMA

Napravite krompir pire, pa ga stavite na sredinu većeg tanjira izdubite kašikom pa u sredunu stavite sos a okolo poredjajte zapečene batake. Služite uz salat

Objavljeno: 17.03.2024. 09:45h

U nastavku pročotajte recept za pravi gurmanski specijalitet.

U pitanju su pileći bataci u sosu od luka i pavlake

Potrebno je:

foto: Privatna arhiva

Sos

2 veće glavice crnog luka

4 čena belog luka

1 paprika

slatka paprika

djumbir

kari

200 gr kisele pavlake

1 kašičicu ljutenice

suvi začin

ulje

Meso:

600 gr bataka pilećih

soli

biibera

slatke paprike

ulja

foto: Privatna arhiva

Priprema

Piletinu posoliti dodati biber, papriku i sve izmešati.

U tiganj staviti ulja pa pržiti batake i dodavati po malo vode dok ne omekne pa ih zapeći.

U serpu sipati ulja pa ubaciti seckan luk i papriku i pržiti Dodati beli luk, začin, alevu papriku kari, djumbir i na kraju kiselu pavlaku . Sos možete ostaviti ovako ili kao ja izblendati štapom da vam bude pravi sos.

Predlog:

Napravite krompir pire, pa ga stavite na sredinu većeg tanjira izdubite kašikom pa u sredunu stavite sos a okolo poredjajte zapečene batake. Služite uz salatu

(Espreso/P.V.)