Recept za kremastu tortu od keksa i jagoda, Foto: Printscreen/Youtube/Cookist Wow

SAVRŠENsTVO

NAJPROSTIJA I NAJKREMASTIJA TORTA OD 5 SASTOJAKA I POLA KILOGRAMA JAGODA: Sprema se bez pečenja za samo 15 minuta

Dok kažete keks na stolu ćete imati najfiniju moguću keks tortu sa jagodama

Objavljeno: 15.03.2024. 12:57h

Kako je samo lako napraviti pravu poslasticu koja se topi u ustima.

Kada spomenemo tortu i jagode u jednoj rečenici, tu je sve jasno - greške ne može da bude. Još ako volite poslastice za koje se ne peče kora...

Za vas imamo recept za neodoljivu tortu sa mlevenim, mrvljenim ili celim keksićima koja uspeva svima. Potrebno je samo pet sastojaka i 15 minuta vremena.

Sastojci:

2 čaše punomasne kisele pavlake

400 ml umućenog šlaga

150 grama šećera u prahu

500 grama mrvljenog keksa

500 grama smrznutih i seckanih jagoda

opciono: još šlaga za dekoraciju, šarene mrvice i sl.

Priprema

Pomešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte u to prethodno čvrsto umućen šlag.

Zatim ubacite mrvljeni keks i seckane jagode. Kad lepo sjedinite, prebacite u kalup, lepo poravnajte, pa stavite u frižider na 2-3 sata da se stegne.

Zatim izvadite i ukrasite po želji.

Video uputstvo

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)