Parče turskog kolača sa grizom i kokosom, Foto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

rapsodija ukusa

NAJSOČNIJA POSLASTICA OD JEFTINIH SASTOJAKA: Turski koh sa grizom i kokosom - lagan i ukusan, a gotov očas posla

Turski koh sa grizom i kokosom je najsočnija poslastica od jeftinih sastojaka, lagan i ukusan, a gotov očas posla

Objavljeno: 15.03.2024. 10:04h

Vikend je pred nama, a za mnoge žene to znači da će svojim najmilijima spremati najlepša jela u kojima će svi uživati.

Ako se pripremate za Uskršnji post i razmišljate šta bi slatko mogli da spremate tu je jedan kolač sa rendanim jabukama koji će vas mirisom i ukusom vratiti u detinjstvo.

Pošto već kreće u ponedeljak, za vas je je turski koh koji njihove domaćice prave sa grizom i kokosom.

Ukusan za sve pare, kremast, lagan, sočan...

Sastojci su baš jeftini, a ješćete ga sa slašću.

Sastojci za turski koh sa grizom i kokosomfoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

Svi sastojci i recept:

brašno - 70 grama

griz - 140 grama (krupan)

kokosovo brašno - 50 grama

Mućenje belanaca sa šećeromfoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

kora limuna

šećer - 140 grama

vanila - 1 komad (2 grama)

jaja - 6

Mućenje žumanaca sa šećeromfoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

Priprema:

Prvo belanca odvojite od žumanaca.

Belanca umutite sa trećinom šećera, a žumanca sa preostalim šećerom.

Smesa za turski koh sa grizom i kokosomfoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

U njih dodajte sve suve sastojke.

Kada ih dodate promešajte, pa u smesu dodajte umućena belanca sa šećerom i promešajte špatulom.

Tepsiju premažite sa uljem i brašnom, pa u nju sipajte smesu.

Prelivanje turskog koha sa grizom i kokosomfoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

Peče se dok kora ne dobije zlatnu boju.

Sirup se pravi od jednakih porcija šećera i vode.

Zatim se s njim preliva kolač.

Uživajte i prijatno u kohu sa grizom i kokosom.

Turski koh sa grizom i kokosomfoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

Kolač za čistu desetku.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)