Čokoladna torta, Foto: Printscreen/ YOUTUBE/GESUND UND SCHNELL

slatki užitak

KREMASTI KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA: Čokoladno uživanje koje se sprema za 20 minuta, svi će vam TRAŽITI RECEPT

Potrebno vam je par sastojaka poput orašastih plodova po želji, namaz od čokolade i sveži sir. Rezultat je savršena torta spremljena za samo nekoliko minuta

Objavljeno: 14.03.2024. 19:40h

Donosimo vam jednostavan recept za kolač koji se ne peče i uspeva čak i nesikusnim domaćicama.

Sastojci:

200 g mlevenog keksa

100 g orašastih plodova po ukusu

80 g maslaca

prstohvat soli

200 g namaza od čokolade

foto: Printscreen/Youtube/Useful and quick

400 g krem sira

50 g šećera u prahu

200 ml slatke pavlake

orašasti plodovi

čokolada za ukrašavanje

Priprema:

U činiju sipajte mleveni keks, potom dodajte i orašaste plodove, zatim rastopite 80 g maslaca i ulijte u smesu i sve zajedno promešajte da se dobro sjedini. Uzmite okrugli kalup od otprilike 18 cm i ubacite dobijenu smesu i napravite podlogu za kolač. Podlogu dobro pritisnite kako bi bila što kompaktnija, neka prekriva i bočne stranice vašeg kalupa, ne samo dno.

U drugu zdelu stavite 200 g svežeg sira i 200 g čokoladnog namaza i izmiksajte. Dobjenu smesu izlijte preko podloge od keksa. U zasebnu posudu zatim umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, tako da dobijete čvrst sneg. Preostalih 200 g sira dodajte u šlag i sve zajedno dobro sjedinite.

Prelijte tu smesu preko prethodnog sloja od čokolade. Ukrasite kolač istopljenom čokolodaom i komadićima oraha, po želji. Stavite kolač u frižider i izvadite ga kad se potpuno ohladi.

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)