Oblande na starinski način - prave se dok kažeš keks, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

sjajno rešenje

KAKO NAPRAVITI PUN PLEH NAJFINIJIH KOLAČA ZA 300 DINARA? Starinski recept za omiljenu poslasticu od samo 4 sastojka

Recept za tradicionalne, nezamenjive oblande koji je veoma lak

Objavljeno: 11.03.2024. 13:11h > 13:14h

U poslednje vreme domaćice sve češće prave neke moderne, često skupe kolače, dok oni tradicionalni postaju nešto manje zastupljeni i to nepravedno.

Oblande svakako spadaju u tu grupu. Jednostavne, jeftine, a nema ko ih ne voli.

Stare domaćice čuvaju svoje recepte i spasavaju ih od padanja u zaborav.

Za oblande nije potrebno puno sastojaka, a spremaju se veoma brzo.

Potrebno je:

1 l mleka

800 g šećera

30 g margarina

1 oblande

Priprema:

U mleku skuvajte šećer. Potrebno je dosta dugo kuvati, sve dok ne izvri deo mleka i postane gušće, a onda sklonite sa vatre i dodajte margarin. Izmešajte i ostavite da se malo stegne. Ko voli, može da doda mleveni keks ili orahe, s tim da tada može da ostane i malo ređi fil, jer će mu keks dati dodatnu gustinu.

FOTO: Printscreen/Youtube/Sace Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Sace Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Sace Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Sace Recepti

Kad se prohladi filujte jednu po jednu oblandu i onda stavite u krpu i u frižider da se stegne. Isecite na kockice ili romboide i služite.

Uživanje je zagarantovano.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)