Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

PRIJATNO

STAVITE ČVARKE U TESTO I UŽIVAJTE U DOMAĆINSKOM DORUČKU: Nema Srbina kome neće krenuti voda na usta kada vidi ovo

Evo kako da napravite najukusniji srpski doručak

Objavljeno: 08.03.2024. 09:41h > 09:43h

Evo kako da napravite doručak kome niko ne može da odoli!

Potrebno je:

  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičice šećera
  • 200 ml mleka
  • malo ulja
  • 1 jaje
  • 350 gr brašna
  • soli
  • 100 gr čvaraka
  • 1 kašika masti

Priprema:

U malo mlake vode izmrviti kvasac dodati malo šečera i ostaviti da kvasac nadodje. Mleko ugrejati, dodati kvasac, jaje, ulje, brašno, so i zamesiti glatko testo.

foto: Jelajelena Petrovic

Ostaviti testo da odmori pokriveno na toplom a zatim ga malo razmesiti u loptu pa opet odmoriti 5-6 minuta. Oklagijom razvući što tanje.

foto: Jelajelena Petrovic

Čvarke izmiksati sa 1 kašikom masti. Testo premazati sa umućenim čvarcima pa testo uviti u rolat.

foto: Jelajelena Petrovic

Rukama ga razviti pritiskajući polako i oklagijom razvijati testo1 cm debljine. Čašom ili kalupom za krofne vaditi pogačice Redjati u pleh obložen pek papirom Ostaviti da malo narastu pa premazati sa žumancetom i po želji posuti susamom. Peći na 220 steženo 30.40 minuta da lepo porumene. Pogačice jako lepo narastu i odvoje svoje listove.

Bonus video:

(Espreso/Prenosi M.M.)