Nišlija, Foto: Printscreen/PrvaTV

rAD U americi

"EVO TI ČAČKALICA PA ČISTI": Nišlije otišle u Ameriku da rade, pa otkrili detalje, POSLODAVCI STROGI I RIGOROZNI

Braća iz Niša otkrila kakav je rad u Americi

Objavljeno: 06.03.2024. 16:36h

Dušan Ilić i Milan Vlajković iz Niša u Americi su proveli 6 meseci. Tamo su otišli sa ciljem da rade i zarade, a nisu se, kako kažu, libili nijednog posla. Radili su u ugostiteljstvu i to neretko duple smene. Slobodnog vremena nije bilo mnogo, ali ipak, nisu se vratili nezadovoljni.

Njih dvojica otkrili su kako je tačno izgledao njihov rad u inostranstvu.

- Radili smo kao konobari i neki pomoćnici u ugostiteljstvu - kaže Dušan Ilić, a Milan Vlajković dodaje:

- Bukvalno smo radili od jutra do mraka, ali i pored tih poslova koji su nam bili glavni u slobodnim danima smo tražili i honorarne poslove. Slobodnog vremena nismo imali bukvalno, morali smo da radimo da bismo nešto i zaradili - kaže Vlajković.

Radili su u ugostiteljstvu i to neretko duple smene.foto: Printscreen/PrvaTV

Poslodavci su strogi, a sistem veoma rigorozan, kažu.

- Otišli smo sa ciljem da tamo nešto naučimo. I ovde smo već bili u ugostiteljstvu, ali smo hteli da napravimo i nešto svoje kada se vratimo - kažu.

Radili su u ugostiteljstvu i to neretko duple smenefoto: Printscreen/PrvaTV

Ističu da postoji i pravilo - ako stojite i nemate posla, možete bukvalno da idete iz restorana, a dosta je praznog hoda.

- Kada nema gostiju u restoranu, vi ćete dobiti neki zadatak. Čak i neki banalan, ali nema stajanja. Morate da budete totalno posvećeni i da radite šta se kaže. Dogodi se da nema gostiju u restoranu, sve smo očistili, sve smo spremili, a onda dođe menadžer i kaže "evo ti čačkalica" i onda čačkalicom treba da ispraznimo prašinu ili mrvice između stolice i naslona. Nije lako, nema stajanja, ali se isplatilo - kaže Ilić.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Blic/Prenela T.Š.)