Zaprška, Foto: Printscreen/Youtube

ovo morate znati

SRPSKE DOMAĆICE OTKILE KAKO SE PRAVILNO DODAJE ZAPRŠKA U JELO: Samo ovako neće biti GRUDVICA - zapisujte recepturu

Srpske domaćice često koriste zapršku kada pripremaju jela na kašiku, ali isto tako i kada se spremaju čorbe, meso u sosu

Objavljeno: 04.03.2024. 21:28h

Zaprška se uglavnom pravi od brašna i ulja/vode, ali postoje i recepti za zapršku od brašna i pavlake za kuvanje, koja svako jelo čini kremastijim. Takođe, mnoge domaćice dodaju i slatku papriku u zapršku.

Ako i vi spadate u onu grupu koja često koristi zapršku, ali vam se uglavnom dešava da ostanu grudvice, savetujemo vam da primenite ovaj trik.

foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Sigurno ste se zapitali zašto nekim domaćica jela uopšte nemaju grudvice - e pa tajna je u tome što one dodaju sos u brašno, a ne brašno u sos. Dok sipate sos morate brzo da mešate i tako ćete osigurati da sigurno nema grudvica. Naš savet je da prvo napravite zapršku, pa tek onda da dodate sastojke za jelo koje spremate.

BONUS VIDEO

(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)