Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YT/DOZUS COOK

savet

MESO NE MORATE DA DRŽITE DUŽE OD POLA SATA U OVOJ MARINADI, BIĆE MEKO KAO DUŠA:

Da bi meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobru marinadu i u njemu držati meso 48-72 sata.

Objavljeno: 02.03.2024. 13:41h

Dok je u marinadi, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima mirise same marinade.

Evo kako ćete pripremiti dobru marinadu za junetinu, piletinu ili divljač.

Sastojci:

  • 1/4 l belog vina,
  • 1/4 l vinskog sirćeta,
  • 2 kašike šećera,
  • 10 zrna bibera,
  • 50 g iseckanog celera,
  • 100 g iseckanog peršuna,
  • 100 g iseckane šargarepe,
  • veća glavica crvenog luka iseckanog na režnjeve,
  • 2 režnja belog luka sitno iseckana,
  • 1 l vode
foto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

Priprema: Pomešati vodu, vino i sirće. Dodati iseckano povrće i začine. Kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi. Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.K.)