Testo, Foto: Printscreen/Youtube/Dacinaa Kuhinja

savet

OVO JE RECEPT ZA NAJBOLJE FRANCUSKO TESTO: Evo šta morate da uradite da bi bilo FINO I MEKANO

Naučite kako se pravi francusko univerzalno testo od kojeg možete da spremite najbolja peciva

Objavljeno: 29.02.2024. 22:30h

Mnoge domaćice izbegavaju da mese testo, ali to ne mora da bude komplikovana procedura, ako ispratite svaki korak. Od testa možete da pravite testeninu, njoke, kiflice, mekike, krofne, slatka peciva... Mi vam donosimo sjajan recept za francusko testo bez jaja od kojeg možete da napravite najbolja i najmekša peciva koja će i sutradan biti sveža.

Sastojci:

1 kg brašna

400 ml tople vode

3 kašičice šećera

2 kašičice suvog kvasca

2 kašičice soli

foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Recept za unizverzalno testo - najbolja peciva:

Ostavite kvasac da se aktivira

U posudi pomešajte toplu vodu, šećer i kvasac, pa sve lepo promešajte. Zatim pokrijte i ostavite da se aktvira 10 minuta.

Dodajte brašno

Zatim u aktiviran kvasac dodajte prosejano brašno i so. Kratko mesite, pa sipajte ulje i umesite testo koje nije lepljivo, ali jeste vlažno.

Premesite testo

Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta, pa na pobrašnjenoj površini premesite testo. Isti postupak ponovite još četiri puta i testo je spremno za korišćenje. Napravite pecivo po želji, a onda pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-30 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)