Parče bugarske torte sa piškotama, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

ovo je za sve prilike

BUGARKE PRAVE NAJLEPŠU POSLASTICU: Torta sa piškotama - kremast fil se topi pri svakom zalogaju

Bugarke prave najlepšu tortu sa piškotama, a kremast fil se topi pri svakom zalogaju

Objavljeno: 29.02.2024. 17:52h

Uskoro počinje Uskršnji post, a mnogi i dalje razmišljaju koju poslasticu da naprave i uživaju u mrsnim verzijama.

Kao što naše žene vole da prave ukusne poslastice iz Bugarske, a u pravo je kolač sa tri čokolade jedan od najlepših, tako ne smemo da zaboravimo da njihove domačice prave i najlepše torte.

Pred vama je sada torta sa piškotama koja se topi u ustima koliko je sočna i mekana.

Priprema je i više nego jednostavna, a uživaćete u svakom parčetu.

Piškotefoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Sastojci sa receptom su tu:

Za krem:

kravlji maslac - 60 g

sveže mleko - 1 litar

brašno - 100 g

žumanca - 2 komada

Pravljenje fila za tortu sa piškotamafoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

šećer - 1 šolja

Za kore:

sveže mleko - malo, dodatno

piškote - oko 27 komada

Priprema:

Za krem za tortu u žumanca, šećer i brašno prvo dodajte polovinu mleka i umutite.

Nakon toga dodajte preostalo i dodajte maslac. Stavite na umerenu vatru i mešajte dok se ne zgusne.

Filovanje torte sa piškotamafoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Kad bude gotovo, krem od jaja ostavite da se ohladi.

Za tortu možete koristiti kalup sa ivicama koje se skidaju, 20 cm.

Piškote potopite u sveže mleko i poređajte.

Napravite tri reda piškota i krem. Za ukras koristite čokoladne mrvice.

Torta sa piškotama u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Tortu sa piškotama stavite u frižider na nekoliko sati.

Ovakva poslastica Bugarki nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J.)