Juneći ribić, Foto: PRINTSCREEN/YT/DOZUS COOK

recept

JUNEĆI RIBIĆ U SOSU OD BELOG LUKA: Ovaku pripremu domaćice do sada NISU VIDELE

Juneći ribić u krem sosu od belog luka je pravi kafanski specijaltet, koji možete da napravite za ručak

Objavljeno: 27.02.2024. 22:29h

Juneći ribić u krem sosu od belog luka pravi se tako što skuvate junetinu, isečete je i pomešate sa sosom. Možda ćete želeti da isprobate i kockice pržene junetine na pirinču. Stvar sa junećim ribićem nije samo u mesu, već i u savršeno aromatičnom i jakom sosu od belog luka. Evo kako da napravite juneći ribić u krem sosu od belog luka!

Sastojci:

2 kg junećeg pečenja bez kostiju

2 kašike ulja

so i biber

65 ml goveđeg bujona

Za krem sos sa belim lukom

65 g putera

250 ml kajmaka

2 čena mlevenog belog luka

30 ml limunovog soka

1 1⁄2 kašičica soli

3⁄4 kašičice crnog bibera

foto: PRINTSCREEN/YT/DOZUS COOK

Recept za juneći ribić u krem sosu od belog luka

Prodinstajte meso

Za juneći ribić u krem sosu od belog luka meso lagano propržite sa svih strana u ulju. Začinite obilno solju i biberom i dodajte bujon. Pokrijte i dinstajte oko 3 sata ili dok meso ne omekša. Izvadite junetinu iz tiganja, ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim nasecite na tanke kriške.

Napravite sos

Za sos istopite puter dok ne proključa i malo porumeni. Dodajte kajmak, beli luk, limunov sok,so i biber. Kuvajte na srednjoj temepraturi oko 3 minuta. Stavite polovinu sosa u staklenu posudu za pečenje.

Pecite juneći ribić u sosu od belog luka

Ređajte kriške junetine u sos. Prelijte preostali sos preko vrha i stavite u frižider dok ne budete spremni za serviranje. Ostavite posudu da odstoji 30 minuta pre pečenja. Pecite na 180 ° oko 30 minuta. Uživajte u junećem ribiću u krem sosu od belog luka.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)