Lena Kovačević, Foto: Printscreen RTS

emotivno

TUŽNO DO BOLA! LENA KOVAČEVIĆ POSVETILA PESMU POKOJNOJ MAJCI: Muk na RTS-u, svi su u SUZAMA

Na PZE se bori s numerom koju je posvetila mami

Objavljeno: 27.02.2024. 22:10h

Lena Kovačević učestvuje na "Pesmi za Evroviziju", a svoju numeru "Zovi me Lena" je posvetila nedavno preminuloj mami Nadi.

Ona je ranija otkrila kako je pesmu pisala kako bi oraspložila svoju bolesnu majku i kako joj je teško što njena mama nije doživela da je vidi kako se takmiči na "Pesmi za Evroviziju".

- Ono što sam mogla kod nje da primetim je da je ona tokom celog svog života, dok je bila zdrava, a imala je različitih iskušenja što se tiče zdravlja u životu, ali u periodu dok je generalno bila zdrava i dobro, bila neverovatan borac. Uvek je bila jedna od najpozitivnijih žena koje sam ikada u svom životu srela. Ne govorim kao kliše, ali ona je bila neshvatljivo pozitivna. Svi moji prijatelji, naša familija i poznanici znaju da smo bili “zarazno” navučeni na njenu dobru energiju. I moje drugarice, dok su odrastale, su imale potrebu da sa njom pričaju jer njeno ime Nada samo po sebi govori da je nosila neverovatnu nadu.

Lena Kovačević posvetila pesmu majcifoto: Printscreen RTS

- Njen entuzijazam za životom se zapravo prolongirao i kroz njenu bolest a to je nešto potpuno neverovatno. Ona je bolovala od teške neurološke bolesti gde joj je jedna po jedna funkcija otkazivala. Vrlo brzo je ostala sasvim bez govora. Zatim je ostala potpuno nepokretna, a onda je nastupila nemogućnost gutanja, da bi na kraju došlo do nemogućnosti disanja. Svi ljudi koji imaju dodira sa neurološkim bolestima znaju, kao i sami doktori, da ta bolest spada među najteže. Mama je odlazila sporo, tiho, dugo i užasno bolno, a psihički je ostala zdravo razumna. Do samog kraja je ostala divna osoba. Bila je potpuno svesna svega i mislim da je u tome dodatna težina te bolesti. Njena vera i pozitivna energija su je zaista držale u koliko toliko dobrom stanju a nama je pomagala da se s njenom bolešću i mi nosimo. To je ono što sam sto odsto sigurna da je kod svih bolesti a posebno kod ovakvih, veoma teških, važan pristup nošenju njenog sopstvenog krsta i prihvatanju njene bolesti. To je pomoglo, koliko njoj, toliko i nama - rekla je Lena o svojoj majici.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/A.G./Prenela:M.Ć)