Ilustarcija, Foto: Printscreen/ Instagram.com/cleaneatfeed

savet

MNOGE ŽENE SE KUNU U OVU TEHNICU SECKANJA BELOG LUKA: Ne treba vam NIKAKVA SKUPA SPRAVA ni RENDE, ovo je PRELAKO

Više vam ne treba nož da biste isekli beli luk, jedno kuhinjsko pomagalo koje ima svaka domaćica rešava problem.

Objavljeno: 27.02.2024. 20:24h

Beli luk ne samo da je izuzetno zdrav, već i svakom jelu poboljšava ukus i daje specifičnu aromu. Retko koji recept sadrži krupne komade, uglavnom treba da bude samleven ili sitno iseckan. Što je beli luk sitnije iseckan, to je intezivniji ukus u jelu.

Seckanje je pomalo dosadno, pogotovo ako treba da se iseče puno čenova. Mi vam predlažemo fantastičan trik koji će oduševiti sve domaćice, a dodatni plus je što vam ruke neće smrdeti.

foto: Printscreen YouTube/MammaMia Recipes

Ako nemate presu ili rende, a ne želite ni nož da koristite, na jednostavan i brz način isecite veće količine luka.

Čenove stavite na dasku za sečenje i prekrijte providnom folijom. Glatkom stranom čekića za meso izudarajte luk, pa ga okrenite i sa hrapavom stranom ponovite postupak. Zatim skinite foliju i beli luk je spreman za prženje, kuvanje ili dinstanje.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/D.R.)