Krofne, Foto: Printscreen/youtube/Emininakuhinja

prijatno

NEMA JAČEG RECEPTA OD OVIH MINI KROFNICA, I SAM REMZI BI VAM POZAVIDEO NA NJIMA: Srbi bi bukvalno "UBILI" za njih

Po želji umočiti u otopljenu mlečnu ili belu čokoladu i dekorisati po želji

Objavljeno: 27.02.2024. 16:15h

Nema čoveka koji ne voli krofne, bilo da su prazne, sa džemom ili nekim drugim punjenjem. Recepata na internetu ima pregršt, ali ovako dobar sigurni smo da još niste našli.

Ove mini krofnice bukvalno vape da ih pojedete.

U nastavku pročitajte kako se prave.

Sastojci

2 jaja

3 kašike šećera

vanilin šećer

2dl jogurta

80ml ulja

1 prašak za pecivo

330g (16 kašika) brašna

Priprema

foto: Printscreen/Youutube/Kuhinja Sabi

Šećer i jaja mutiti kratko, tek toliko da se šećer sjedini i otopi. Nema potrebe da jaja budu penasta.

U umućenu smesu dodati brašno, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Sve zajedno mututi dok smesa ne postane glatka, bez grudvica.

Aparat ugrejati, modle premazati nauljenim ubrusom. Sipati po kašičicu smese u svaku modlu (nemojte mnogo stavljati jer testo naraste), poklopiti aparat i peći 3-4 minuta svaku turu.

Po želji umočiti u otopljenu mlečnu ili belu čokoladu i dekorisati po želji.

(Espreso/lupomarshall.com /Prenela P.V.)