Vrlo laka i brza priprema punjenih paprika, Foto: printscreen/ youtube/ Deda Miletova Kuhinja

recept

PRAVI UKUS SRPSKE TRADICIJE NA IZVOLTE: Punjene suve PAPRIKE koje mama, ovo će SLISTITI SVAKA PORODICA (VIDEO)

Čitava kuća će odisati miomirisima, a ovakvom zalogaju nijedan pravi gurman neće moći da odoli.

Objavljeno: 26.02.2024. 13:36h

Poznato je koliko paprika ima benefita u ljudskoj ishrani, bilo da ih jedete sirove, ili punite različitim nadevima. Jedno od starih jela, čije su tajnu znale naše bake, su i punjene sušene crvene paprike, koje će doneti šmek juga Srbije na porodičnu trpezu.

Potrebni sastojci:

  • 10-15 sušenih paprika
  • 500gr mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 – 3 čena belog luka
  • 1 – 2 veze mladog luka ili praziluka
  • šolja pirinča
  • so
  • biber
  • suva začinska paprika
  • brašno
  • ulje

Način pripreme:

Na ulju prodinstajte crni luk ili praziluk, a potom i beli luk, piše Stil Kurir.

Zatim dodajte opran pirinač, a potom i mleveno meso. Sve izmešajte i dodajte začine, pa ponovo izmešajte.

Paprike pažljivo napunite i stavite u dublju činiju.

U tiganju gde se dinstalo meso, nalijte vodu, zatim stavite još začina i brašna i sve dobro izmešajte.

Prelijte preko paprika, poklopite folijom i stavite u rernu da se zapeče na 180 do 200 stepeni Celzijusa.

BONUS VIDEO:

(Espreso/ Luftika/ Prenela I.O.)