Kolač, Foto: Bakina kuhinja

topi se u ustima

BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA STARINSKI KOLAČ SA MAKOM KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Brzo i lako se sprema, a ukus OBEĆAVA

Služiti kad se potpuno ohladi

Objavljeno: 26.02.2024. 10:09h

Davno ovaj kolač sam probala kod moje komšinice, zapisala ga na novini od tad je uvek u mojoj rerni.

Potrebno je:

3 jaja

150 gr šećera

foto: Jelajelena Petrović

200 gr brašna

1 prašak za pecivo

2 jogurta od 180 ml

100 gr suvog groždja potopljenog u rum

2 kašike džema ili krema

100 gr maka

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Jelajelena Petrović
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Ubaciti jogurt,suvo groždje i mak. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom pa sipati pola testa. Nabacati.

dzem po kašičicu svuda po testu i prekriti ostatkom testa. Poravnati. Peći na 200 stepeni C 20 minuta pa smanjiti na 160stepeni i peći ukupno 50 minuta da lepo zarumeni.

Pečen kolač posuti prah šećerom ili preliti rastopljenom čokoladom. Seći potpuno ohladjen.

Bonus video:

(Espreso)