Košarkaši Partizana, Foto: Starsport

zanimljivo

HRVATI BESNI NA OBRADOVIĆA: Željko pozvao na mobilizaciju - "mora na svaki način da dobije Efes"

Selektor Hrvatske se oglasio povodom cele situacije

Objavljeno: 26.02.2024. 10:04h

Partizan je ostao bez Kupa Radivoja Koraća nakon što ih je Crvena zvezda savlada u funalu rezultatom 85:79.

Međutim, to ne sme da poljulja crno-bele, jer ih čeka težak posao u Evroligi.

Imaće važnu utakmicu u četvrtak u Evroligi protiv Efesa, koja će verovatno i odrediti njihovu sudbinu u Evroligi.

Međutim, ovoga puta duel sa njima se igra poslednjeg dana februara i nema još mnogo vremena. Svestan je toga i Željko Obradović, a u nedelji pred taj susret iskusni trener nije mogao da računa na veliki broj igrača koji su imali reprezentativne obaveze.

foto: Starsport

Ipak, mnogi od njih vratili su se ovih dana u tim.

Neki tvrdi da to nije slučajno, čak i okrivljuju trenera crno-belih.

Reprezentativac Hrvatske i plejmejker koji je u toku sezone stigao u Partizan, Džejlen Smit, vratio se u Beograd. Mediji u Hrvatskoj tvrde da mu je to naređeno i da iskusni trener Željko Obradović poziva svoje košarkaše na mobilizaciju.

Mobilizacija u Partizanu dignuta je do te mere da je Željko Obradović uticao da njegovi reprezentativci razasuti po raznim reprezentacijama, od Azerbejdžana (Ledej), Brazila (Kaboklo), Hrvatske (Smit) ili Poljske (Ponitka), uključujući i one u srpskoj reprezentaciji budu u nacionalnim timovima samo za uvodnu utakmicu ovog ciklusa. Recimo, Bruno Kaboklo je putovao 15-ak sati do Brazila, tamo odigrao protiv Paragvaja i onda je opet na 15-ak sati leteo nazad za Beograd. Tako je i Džejlen Smit igrao samo u Brestu, duel sa Kiprom ćemo odigrati bez našeg naturaliziranog Amerikanca. Jer, Obradović mora na svaki način da dobije Efes u četvrtak – samo je deo teksta hrvatskog portala “Sportske novosti”.

Pored Smita, za Beograd su se vratili Bruno Kaboklo (Brazil), Mateuš Ponitka (Poljska) i Zek Ledej (Azerbejdžan).

Selektor Hrvatske ne misli da je to slučajno.

foto: Starsport©

Smit je otišao za Beograd, Partizan u četvrtak ima utakmicu u Evroligi i vraća svoje igrače iz reprezentacija posle uvodnih utakmica – rekao je Josip Sesar.

Međutim, u tim Partizan nisu se vratili domaći igrači. Za reprezentaciju Srbije u ponedeljak u Gruziji će da igraju Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Ognjen Jaramaz i Balša Koprivica.

Slučaj Zeka Ledeja je već danima odlično poznat.

Krilni centar oduševio je sve navijače Partizana, pa čak i ostale u Srbiji posle odluke da ne igra protiv tzv. Kosova.

Miljenik “grobara” je nedavno postao novi reprezentativac Azerbejdžana i odigrao je odličnu partiju protiv Švajcarske.

foto: Starsport©

Iz poštovanja prema klubu za koji nastupa i državi u kojoj živi, odlučio je da ne odigra drugi meč.

Nije poznato da li je u pitanju zaista “mobilizacija”Partizana ili je od ranije bio postignut dogovor da se košarkaši vrate posle prve utakmice za Beograd. Ono što je definitivno, a to je da Partizan mora da slavi protiv Efesa kako bi produžio šanse za prolazak dalje.

Crno-beli su poslednju pobedu u Evroligi zabeležili 26. januara protiv Žalgirisa, a u međuvremenu su doživeli i poraz u finalu Kupa “Radivoja Koraća” od Crvene zvezde.

Reprezentativci sigurno umorni dočekuju meč u Evroligi, ali se ne postavlja pitanje važnosti meča, kao ni način na koji će Obradović da ih spremi.

Bonus video:

(Espreso/MaxBet sport/Prenela: Iva Krga)