Prženje ribe, Foto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

sjajno

AKO PRŽITE RIBU MORATE DA DODATE ŠEĆER U ULJE: Kada vidite koji je razlog biće vam ŽAO ŠTO ZA OVO NISTE ČULI RANIJE

Jedan od najjednostavnijih načina da pripremite ribu jeste da je uvaljate u brašno i ispržite, ali mi vam predlažemo da dodate i malo šećera

Objavljeno: 22.02.2024. 14:24h

Bez obzira da li pržite filete ribe na puteru ili u fritezi, to je jedan od najboljih načina da je napravite savršeno ukusnu. Ali pre nego što krenete u prodavnicu da kupite ribu, imajte na umu da nije svaka za prženje.

Dok visoka temperatura može pomoći da neka riba bude sočna, ona isušuje prirodnu vlažnost drugih. Bakalar, som, pastrmka, škarpina su idealne za prženje, ali pored brašna i prezli, postoji još jedan sastojak koji će pomoći da pržena riba bude ukusnija.

foto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

Smatra se da prstohvat šećera može drastično da poboljša ukus pržene ribe, a pomoću nje ćete postići zlatnu i hrskavu koricu.

Nemojte da preterate sa šećerom, jer onda možete da uništite jelo, pa je dovoljno da dodate prstohvat šećera na 1 kg ribe. Tako ćete postići idealan balans slatkog i slanog. Obavezno isprobajte ovaj trik i uživajte u novom ukusu pržene ribe.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)