Foto: Bakina kuhinja

mekane i preukusne

CAKA STARIH DOMAĆICA ZA SAVRŠENO MEKANE PALAČINKE: Neće biti žilave i krute čak i kad se ohlade - obavezno probajte

Postoji caka koju mnogi zaborave a to im daje pravu mekoću

Objavljeno: 19.02.2024. 22:47h

Problem je što uglavnom u smesu ubacimo cela jaja, ali ako razdvojite belanca i žumanca dobićete nikad mekanije palačinke.

Postupak:

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše umućeni sneg, pa ga dodajte smesi.

3. Sneg zatim vrlo nežno promešajte sa smesom, najbolje ručno žicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, neće biti ni žilave ni bezukusne.

BONUS VIDEO

(Espreso/najzena/Jelena Vukelić/prenela T.M.)