Pred sobom imate zdrav i hranljiv dodatak svim vašim jelima, Foto: Printscreen/ Youtube/ Emily's Kitchen

recept I VIDEO

RAŽANI HLEB SA SEMENKAMA I BEZ KVASCA: Zahvaljujući njemu svaki ručak pada u vodu, JEŠĆETE samo njega i TRAŽITI JOŠ

Ovaj ražani hleb se priprema sa semenkama i bez kvasca, izuzetno je ukusan.

Objavljeno: 19.02.2024. 13:29h

Ražani hleb je jedan od boljih koji ćete uneti u svoj organizam. Naučite sami da ga pravite. Biće gotov za svega pola sata, a pred sobom ćete imati zdrav i hranljiv dodatak svim vašim jelima.

Sastojci:

  • mešavina brašna za ražani hleb 380g
  • kašičica sode bikarbone
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • pola kesice praška za pecivo 6g
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • seme bundeve (golica)
  • 3 kašike susama preprženog
  • 360ml gazirane vode

Priprema:

Ostavite testo 10-15 minuta da odmori. Podmazati posudu za pečenje uljem i staviti testo. Oblikovati po đelji. Posuti ražano brašno i golicu i susam. Pritisnuti rukom semenke. Peći u zagrejanoj rerni na 220C 35-40 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso/ I.O.)