Sendvič prženice na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Andjelas kitchen

SA OVIM NEMA GREŠKE

SENDVIČ PRŽENICE IZ RERNE KOJE NEMAJU KONKURENCIJU: Najsočniji doručak - bez trunke ulja (RECEPT)

Sendvič prženice iz rerne su najsočniji doručak, spremaju se bez trunke ulja i nemaju konkurenciju

Objavljeno: 13.02.2024. 15:18h

Obično kada pomislimo na doručak prvo što nam padne na pamet jeste priprema koja će biti brzinska.

Navikli smo da jedemo omlet sa povrćem koji je lagan, a sa druga strane i zasitan.

Ono što mnogi iz detinjstva pamte jesu prženice i to najbolje one koje prave naše bake.

Ispred vas su sada sendvič prženice koje se spremaju očas posla, a savršeno idu uz jogurt.

Sastojci za sendvič prženicefoto: Printscreen/Youtube/ Andjelas kitchen

Evo koji sastojci su potrebni za recept:

1/4 kašičice origana

6 kriški hleba

30 g putera

4 jajeta

Filovanje sendvič prženicafoto: Printscreen/Youtube/ Andjelas kitchen

200 g tvrdog sira

150 ml pavlake za kuvanje

200 g šunke

Sir preko šunke i hlebafoto: Printscreen/Youtube/ Andjelas kitchen

Priprema je sledeća:

Napravite sendvič

Tepsiju obložite pek papirom, pa poređajte 3 parčića hleba. Zatim preko stavite sir i šunku, pa preklopite preostalim parčićima hleba.

Jaja u tanjirufoto: Printscreen/Youtube/ Andjelas kitchen

Napravite preliv

Jaja umutite sa kiselom pavlakom, pa dodajte so i origano. Lepo promešajte, pa umočite sendviče u smesu i opet vratite u tepsiju. Preostalu smesu prelijte preko sendviča.

Presek sendvič prženicafoto: Printscreen/Youtube/ Andjelas kitchen

Pecite sendviče

Preko svakog sendviča stavite malo putera i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/S.B./Prenela: N.J.)