Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ foodstation

recept

KLJUKUŠA SU PRAVILE SVE NAŠE BAKE: Bez KILO KROMPIRA ni ne počinjite spremanje ovog DOMAĆINSKOG specijaliteta

Ovo jelo bilo je skoro svakodnevno „gost“ na trpezi naših predaka

Objavljeno: 13.02.2024. 13:48h > 13:54h

Reč je o krkljuši.

Sastojci:

  • krompir 1 kg
  • crnu luk 2 kom
  • pavlaka 3 kašike
  • kajmak namaz 50 g
  • puter 50 g
  • brašno 2 kašike
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Stare vojvođanske raznolije:

Krompir i luk izrendajte i posolite, pa ostavite da iz njih izađe suvišna voda. Ocedite ih, dodajte mileram, kajmak i otpljeni puter. Dobro promešajte i dodajte brašno. Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite pola sata na 200 stepeni.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.K./Prenosi M.M.)