Medeno srce, Foto: Printscreen/Yooutube/uvekukusno1321

Recept

IZNENADITE VOLJENOG UKUSNIJIM KOLAČEM ZA DAN ZALJUBLJENIH: Medeno srce koje će ga naterati da je JOŠ VIŠE ZALJUBI

Medeno srce obožavaju sve generaciju, a uz Menaž čokoladu ćete ga napraviti lako kod kuće

Objavljeno: 12.02.2024. 20:30h

Iznenadite voljenu osobu za Dan zaljubljenih i napravite nešto slatko. Na portalu Stvar Ukusa je u toku konkurs za najlepše poslastice, a naša čitateljka Korčok Miroslava je podelila recept za kolač koji svi obožavaju. Napravite medene kocke sa Menaž čokoladom i džemom po izboru.

Sastojci:

Za testo:

1,5 čaša brašna

1,5 čaša mleka

1 čaša šećera

foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica cimeta

1 kašičica kakao praha

1 kašika začina za medenjake

5 kašika džema

Za fil:

5 kašika džema

50 g Menaž čokolade

Za glazuru:

100 g Menaž čokolade

50 g mlečne čokolade

50 g putera

Recept za medeno srce:

Napravite testo

U posudi pomešajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa dodajte šećer, cimet, kakao, kao i začine za medenjake. Sipajte mleko i dodajte džem, pa sve lepo sjedinite. Podelite smesu na 2 jednaka dela.

Ispecite kolač

Sipajte prvu polovinu smese u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta. Izvadite kolač iz rerne, premažite džemom i pospite rendanom čokoladom, pa sipajte drugu polovinu fila. Vratite u rernu i pecite još 15-20 minuta.

Umočite medeno srce u glazuru

Kada se kolač ohladi, modlama u obliku srca isecite kolače. Uvaljajte ih u čokoladu koju ste istopili sa puterom. Poređajte na tacnu, pa stavite u frižider da se stegne.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)