Recept za kojim su svi poludeli, Foto: Jelajelena Petrović

recept

ISPLIVAO RECEPT ZA PITU STAR DECENIJAMA U KOJI SE KUNU SVI STARI: Srbi su čekali GODINAMA na njega, evo i ZAŠTO

Struktura ove pite je toliko mekana da će vam se zalepiti za dušu. Gornja korica je blago hrskava i u bukvalno nećete moći prestati da je jedete.

Objavljeno: 12.02.2024. 09:47h > 09:51h

Recept za ovu pitu se je vrlo lak za pravljenje. Sve što treba da uradite nalazi se dole u nastavku teksta. Za samu pripremu neće vam trebati više od par minuta, sve što ostaje jeste da strpljivo sačekate da se ispeče. Nakon toga ostaje vam samo da uživate!

Potrebno je:

Za testo:

  • 3 jaja
  • 180 ml jogurta
  • 50 ml ulja maslinovog
  • 1/2 praška za pecivo
  • 3 šolje brašna šolja od 100 gr

Nadev:

  • 1 veza mladog crnog luka ili manja glavica crnog luka
  • 250 gr šunkarice
  • origano
  • malo biber
  • so ulje

Preliv:

  • 2 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 1 puna kašika griza

Priprema:

FOTO: Jelajelena Petrović
FOTO: Jelejelena Petrović
FOTO: Jelajelena Petrović
FOTO: Jelajelena Petrović

Umutiti 3 jaja, dodati jogurt ulje, brašno sa praškom za pecivo i dobro izjednačiti.

Manji pleh obložiti pek papirom i sipati.

Luk ispržiti na ulju pa dodati šunku na kockice i nju pržiti 5-6 minuta Posoliti dodati origano ml biber pa polako rasporediti po testu.

U vanglicu miokserom umututu 2 jaja dodati 100 ml jogurta i griz izmešati i sipati preko šinkarice i rasporediti.

Peći na 200 stepeni C 50 minuta da lepo porumeni. Seći ohladjenu. Sjajni doručak u kome će svi uživati. Može se poslužiti i za večeru, uz jogurt. Takođe, ovo vam može biti i užina. Par malih zalogaja koje možete poneti na posao svaki dan.

Prijatno, uživajte!

BONUS VIDEO:

(Espreso I.O.)