Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

savršen ukus

NAJBOLJI ZAČIN KOJI OBAVEZNO MORATE STAVITI U KROMPIR DOK GA KUVATE: Samo tako će ispasti KREMAST i aromatičan

Krompir spada u jeftino povrće koje se konzumira u celom svetu, a njegova priprema je jednostavna i raznovrsna

Objavljeno: 09.02.2024. 20:00h

Možete da pravite pire, da ga kuvate, pečete, pržite, punite... Ne zna se koji je način pripreme ukusniji. Ipak, postoji jedna namirnica koju možete da dodate u ključalu vodu i koja će kuvani ili pire krompir učiniti još ukusnijim.

U pitanju je beli luk. Možete da dodate i celu glavicu, a možete i samo par čenova. Beli luk dodajte u ključalu vodu u kojoj se kuva krompir, jer će on dati poseban šmek. Beli luk je super za kuvani, ali i pire krompir.

foto: Bakina kuhinja

Zašto kuvati beli luk sa krompirom?

Beli luk ima specifičan ukus, pa dok se krompir kuva, lepo upija mirise i aromu. Kasnije kada dodate puter i mleko, samo pojačavate ukus. Krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte puter i mleko.

BONUS VIDEO

(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)