Ilustracija, Foto: Printscreen TikTok/toddy_10

PREUKUSAN I ZDRAV

NAJLAKŠI RECEPT ZA DOMAĆI ČEDAR SIR, BOLJI OD KUPOVNOG: Par jeftinih sastojaka i imaćete NAJUKUSNIJI sir pred vama

Tvrdi sirevi mogu da se služe kao predjelo, da napravite sendvič, da poboljšate ukus jelima, među kojima su najpoznatije makarone sa sirom

Objavljeno: 08.02.2024. 23:30h

Čedar je poznat kao kvalitetan i ukusan sir, a koji košta puno. Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da ga jednostavno napravite sami kod kuće i to od jeftinih namirnica po ovom receptu. Pored čedar sira, probajte i da napravite mocarelu kod kuće, a za nju su potrebna samo 2 sastojka.

Sastojci:

1 l mleka

1 kašičica soli

15 g putera

200 g tvrdog sira

6 kašika kukuruznog skroba

Recept za čedar sir - lako i jeftino:

Pomešajte sastojke

U šerpu sipajte mleko i puter, pa kada se puter istopi dodajte so i kukuruzni skrob. Mešajte i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Pazite da nema grudvica.

Napravite čedar sir

Sir izrendajte, pa dodajte u smesu sa mlekom, pa kuvajte, uz konstantno mešanje, sve dok se smesa ne zgusne. Sipajte smesu u posudu.

Stavite čedar u frižider

Stavite posudu sa čedar sirom u frižider na 6 sati, pa secite i služite.

BONUS VIDEO

(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)