Pohovanje, Foto: Printscreen/Youtube/gastrobrat

sjajno

POSNA SMESA ZA POHOVANJE KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Mnogo BOLJA od obične sa jajima i prezlama, neće upiti NI KAP ULJA

U ovu smesu najpre uvaljajte sve bareno povrće koje želite da pohujete

Objavljeno: 05.02.2024. 11:54h

Pohovano meso ili tikvice, odnosno plavi patlidžan sa dresingom, pomfritom i sezonskom salatom mnogi smatraju najlepšim ručkom. Ali, kako u posnim danima (sreda i petak) i periodima velikih crkvenih postova nije dozvoljeno konzumiranje mesa, jaja i mlečnih proizvoda, često imamo dilemu kako da pohujemo bareno povrće, a da ono bude jednako ukusno kao i kad je uvaljano u jaja, brašna i prezle.

Istu smesu možete da koristite i za spremanje pržene ribe, s tim što bi trebalo da prepolovite količinu kurkume i dodate slatku alevu papriku.

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci:

150 g gustina

50 g kukuruznog brašna

kafena kašičica kurkume

pola kafene kašičice soli

pola kafene kašičice praška za pecivo

100 ml kisele vode

Priprema:

Pomešajte gustin, kukuruzno brašno, so, kurkumu i prašak za pecivo u jednu posudu, pa sve dobro sjedinite. U ovu smesu najpre uvaljajte sve bareno povrće koje želite da pohujete.

Ukoliko planirate da pržite ribu, stavite pola kafene kašičice kurkume i pola kafene kašičice aleve paprike u smesu od gustina, kukuruznog brašna i soli, pa u ovu smesu uvaljajte ribu.

Potom u ostatak smese sipajte kiselu vodu, dobro razmutite kašikom tako da nema grudvica i opet uvaljajte povrće, odnosno ribu u ovu smesu koja je po konzistenciji malo gušća od smese za palačinke.

U tiganj sipajte ulje, pa kad se zagreje spuštajte povrće i pohujte ga na srednje jakoj temperaturi ringle.

Zahvaljujući gustinu, povrće i riba neće upiti višak masnoće, a zbog kurkume će dobiti lepu zlatnu boju kao kad hranu pohujete u smesi od jaja, brašna i prezli.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)