Foto: Bakina kuhinja

LAKO JE!

UZ SAMO JEDAN TRIK NAPRAVIĆETE HLEB ZA 15 MINUTA: Potreban je ovaj sastojak i magija počinje

Zagriete rernu na 250 stepeni.

Objavljeno: 03.02.2024. 16:01h

Ništa bolje od divnog, ukusnog domaćeg hleba, nijedan kupovni to ne može zameniti. Donosimo vam recept za domaći hleb, koji ima jedan neuobičajen sastojak, a to je med.

Sastojci

250 gr integralnog brašna

250 gr belog brašna

1 prašak za pecivo (10 gr)

1 kašika meda

2 kašičice soli

3 kašike maslinovog ulja

300 ml mlake vode

Priprema

Zagriete rernu na 250 stepeni.

Pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Varjačom dobro promešajte da se sjedini. Podelite na dva dela.

Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite testo i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15-ak minuta dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.

Bonus video

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenela D.Č.)