Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

recept

EVO KAKO DA NAPRAVITE BUREK KOJI NE GOJI: Možete da ga jedete za SVAKI OBROK (RECEPT)

Evo kako se pravi burek koji ne goji

Objavljeno: 01.02.2024. 18:40h

Možda zdrav burek ne zvuči tako primamljivo, ali ništa ne znate dok isti ne probate! Kažu da ne morate izbacivati iz ishrane ono što volite da jedete, ako uzimate u manjim količinama, ali nije loše ni probati nešto novo.

Zdrav burek priprema se jednostavno, samo umesto kora stavlja se kornfleks.

Sastojci

  • 500 grama kornfleksa
  • 1,5 l jogurta
  • 400 grama sira
  • ulje
  • so
  • susam za posipanje
  • dva jaja

Priprema:

U jednu činiju pomešajte kornfleks (koji možete zameniti i ovsenim pahuljicama) i jogurt. U drugu viljuškom umutite jaja, potom dodajte oko dve do tri kašike maslinovog ulja. Sipajte sir i isitnite ga viljuškom. Kada smesu lepo sjedinite prespite u kornifleks. Smesu razlijete na papiru za pečenje. Pospite susamom po želji i malo posolite.

Peče se na 200 stepeni oko 30 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)