Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

recept

PAPRIKAŠ KOJI SRPSKE DOMAĆICE DO SADA NISU SPREMALE: Umesto krrompira sprema se sa OVIM POVRĆEM, ukus je SAVRŠEN

Paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke je dva u jedan. Kobasice možete da jedete uz hleb, a uz to uživate u aromatičnoj čorbi

Objavljeno: 29.01.2024. 16:03h

Paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke je kombinacija zemljana cvekle, koja je u kontrastu sa reskim jabukama i sokom od jabuka uz kobasice. Pripremite sve sastojke dok se kobasice i luk prže.

Možda će vam biti interesantna i gurmanska hamburger supa. Evo kako da pripremite paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke!

Sastojci:

1 kašika ulja

400 g svinjskih kobasica

foto: Printscreen/Youtube/ Turkish Food Travel

1 veliki ili 2 mala luka, narezana na kockice

300 ml soka od jabuke

400 ml pilećeg ili povrtnog bujona

500 g cvekle, kriške

1 veliki krompir, isečen na kocke

1 kašičica senfa

3 grančice žalfije

2 jabuke isečene na kriške

Recept za paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke

foto: Printscreen/Youtube/ Turkish Food Travel

Ispržite kobasice

Za paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke prvo zagrejte ulje u velikoj posudi za tepsiju sa poklopcem na srednjoj vatri. Dodajte kobasice i pržite 5 minuta dok ne porumene, a zatim ih izvadite na tanjir. Stavite luk u tiganj sa prstohvatom soli i pržite na laganoj vatri 5 minuta, povremeno mešajući. Dodajte cveklu i pržite 10 minuta.

Sipajte bujon pa dodajte kobasice

Malo pojačajte vatru i dodajte sok od jabuke. Ostavite da se krčka nekoliko minuta pa sipajte bujon. Umešajte krompir, senf i žalfiju (ostavite nekoliko listova za posluživanje). Vratite kobasice u tiganj. Pokrijte i krčkajte na laganoj srednjoj vatri 25 minuta.

Dodajte jabuke

Umešajte jabuke i dinstajte bez poklopca oko 10 minuta, dok se sos malo ne smanji i povrće ne omekša. Začinite po ukusu, iseckajte rezervisane listove žalfije i pospite ih za serviranje. Servirajte i uživajte u paprikašu od kobasica, cvekle i jabuke!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)