Kljukuša, Foto: Printscreen/Youtube/Chef Boy An

paŽnja

OVA PITA JE STARIJA OD JUGOSLAVIJE A JELA SE U DOMU SVAKOG SRBINA: Jedne je SRAMOTA da je PRAVE, drugi se NE SEĆAJU

Donosimo vam tradicionalni recept, bićete odušeljeni.

Objavljeno: 23.01.2024. 11:51h

Tradicionalna pita neobičnog imena, danas je zaboravljena, a nekada je bila je jelo bez kog nije mogao da se zamisli ni jedan bitan događaj. Donosimo vam tradicionalni recept, bićete odušeljeni.

Potrebno je

500 g krompira

1 glavica crvenog luka

150 g kajmaka

1 dl mleka

5 supenih kašika brašna

200 ml mleka

50 ml ulja

dva jajeta

dve kašičice soli

jedna kašičica bibera

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/Chef Boy An

Prvo ogulite krompir, a potom ga izrendajte. Luk očistite i iseckajte što sitnije. Zatim dodajte sve ostale sastojke i dobro promešajte. Smesu je potrebno izliti u nauljenu tepsiju i peći 20 minuta na 250 stepeni. Nakon što tepsiju izvadite iz rerne, premažite je kajmakom koji ste pomešali sa vrelim mlekom, pa vratite u rernu na još par minuta.

(Espreso/alo trpeza/Ivana Pavlović/Prenela P.V.)