Gibanica na froncle, Foto: Bakina kuhinja

doručak ili večera

BAKA PODELILA RECEPT ZA NAJMEKŠU GIBANICU DO SADA, SRPKINJE ĆE BITI ODUŠEVLJENE: Vazdušasta i PUNA FILA, topi se

Kraljica pita, gibanica na froncle

Objavljeno: 21.01.2024. 16:13h > 17:01h

Odlična za doručak ili večeru. Brzo se sprema, a ukus je neverovatan. Morate da probate.

Potrebno je:

3 jaja

200 -250 gr sira

50 ml ulja

foto: Bakina kuhinja

400 ml jogurta

1 prašak za pecivo

500 gr srednjih kora

Priprema:

kore isecite na šire trake, Izmešajte navedene sastojte pa po malo ubacite kore koje ste isekli hvataljkom i privucite u smesu koju ste napravili. Redjate u pleh oblozen pek papirok.

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Na dno prvo stavite jednu raširenu koru pa onda ubacujte natopljene froncle od kora i rasporedite.

Krajeve prve kore poklopite preko raspoređenih i natopljenih kora i pecite 50-60 minuta na 200 stepeni C.

Pred kraj pokrijte folijom. Secite toplu i služite uz čašu jogurta. Prijatno.

Bonus video:

(Espreso)