Foto: Printscreen/youtube/ Inspired Taste

savrešena

DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA PO RECEPTU STARIH DOMAĆICA OKREPLJUJE DUŠU I TELO: Nekad je bila obavezna za NEDELJNI RUČAK

Domaća supa sa knedlama je obavezna zimi, a već smo sa vama podelili nekoliko trikova kako da napravite savršene knedle od griza

Objavljeno: 21.01.2024. 11:49h > 11:52h

Ako volite da jedete supu sa knedlama, ali volite i da eksperimentišete u kuhinji, predlažemo vam da isprobate i ovaj recept. Knedle se pravi od samopodižćeg brašna, a ovde možete da pročitate kako lako i brzo da ga napravite. Knedle su mekane, a supa preukusna.

Sastojci:

Za supu:

1 manje pile

1 crni luk

1 čen belog luka

1 šargarepa

2 stabljike celera

3 lovorova lista

8 zrna bibera

svež timijan

Za knedle:

325 samopodižućeg brašna

350 ml mleka

60 g putera

so, biber

2 kašike seckanog peršuna

Recept za supu sa knedlama od celog pileta:

Napravite supu

U posudu stavite pile, pa dodajte crni luk, celer i šargarepu. Zatim dodajte ceo čen belog luka koji ste pritisli nožem, zrna bibera, kao i lovorov list. Posolite i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša, a povremeno sklanjajte penu. Kada se pile skuva izvadite ga iz šerpe i supu procedite. Zatim u proceđenu supu dodajte seckanu šargarepu i celer, kao i timijan koji ste umotali u gazu. Posle 5 minuta izvadite timijan. Dodajte i meso koje ste iseckali i kojem ste skinuli kožicu.

Napravite knedle

Brašno posolite i pobiberite, a onda dodajte seckani peršun i promešajte. Zatim sipajte mleko i istopljeni puter i sve dobro sjedinite.

foto: Printscreen/youtube/ Inspired Taste

Kuvajte knedle

U vrelu supu sipajte kašiku smese i tako dok ne utrošite sve. Kuvajte dok i knedle ne omekšaju.

BONUS VIDEO

(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)