Ilustracija, Foto: Persu Marketi/ Printscreen/ Youtube

recept

OVAJ SLANI ROLAT SVAKA DOMAĆICA PRAVI ZA SVETOG JOVANA: Nema PEČENJA, gotov očas posla, a ukus IZUVA

Slani slavski rolat sa povrćem koji se ne peče

Objavljeno: 19.01.2024. 10:11h

Slani rolati su idealni za slavlja, jer ne samo što su ukusni, nego su i dekorativni. Ako slavite Svetog Jovana, onda ovaj rolat obavezno treba da se nađe na vašoj trpezi. Pravi se od kuvanog povrća i ribe, ali nju možete da zamenite i belim mesom. Ovo je najbolji recept za slani rolat, a sigurni smo da će svi biti oduševljeni ukusom.

Sastojci:

  • 200 g ribe po želji
  • 1-2 krompira
  • 2-3 šargarepe
  • 2 jajeta
  • 2-3 crna luka
  • 1 veza mirođije
  • majoneza
foto: Persu Marketi/ Printscreen/ Youtube

Recept za slani rolat sa povrćem i ribom:

Korak 1

Skuvajte namirnice

U jednoj šerpi skuvajte cveklu, u drugoj šargarepu i krompir, a u trećoj jaja. Oljuštite povrće i jaja, pa izrendajte. Ribu ispržite, pa isecite. Crni luk iseckajte, pa prelijte vrelom vodom. Dodajte kašičicu soli, kašiku sirćeta i kašičicu šećera. Promešajte i marinirajte nekih 15 minuta, pa procedite.

Korak 2

Napravite rolat

Na providnu foliju stavite prvo rendanu cveklu koju ste pomešali sa majonezom i oblikujte pravougaonik. Preko ide sloj krompira koji ste pomešali sa majonezom. A onda i šargarepa koju ste pomešali sa majonezom. Na kraju ide sloj kuvanih jaja koja ste pomešali sa majonezom, a onda i proceđeni crni luk. Crni luk stavljate samo na polovinu rolata. Preko ide seckana mirođija, kao i riba.

Korak 3

Ohladite rolat

Urolajte i dobro zatvorite providnom folijom, pa stavite rolat u frižider na nekoliko sati. Kada se stegne, izvadite i secite po želji.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/S.B./Prenosi M.M.)